HORDEN & SCHIMMEL: SAMEN & APART

In galerie Schlessart, een Bergense toplocatie in het polderlandschap aan de Voert, is de tentoonstelling ‘MŌŌVMENT: zonder beweging geen vernieuwing’ van HORDEN & SCHIMMEL nu eindelijk weer zichtbaar voor publiek.

In hun nieuwe tentoonstelling weten HORDEN & SCHIMMEL ons te verrassen met hun gezamenlijke opstelling van hun werken. Beiden delen een passie om van oude spullen iets wonderschoons te maken. HORDEN werkt het liefst met materialen als oude elastieken, kroondoppen of wc rollen en SCHIMMEL met afgedankte stoffen waarin naaigaatjes, vouwsporen of inktvlekken te zien zijn. Een selectie van deze toegepaste werken staat opgesteld in de verschillende ruimtes van de galerie.
Centraal in de expositie staat de beeldengroep ‘MŌŌVMENT,; zonder beweging geen vernieuwing’ uitgevoerd in perkament en bladgoud. 
De beeldengroep symboliseert de bevrijding van de mens uit een periode van angst en beklemming. 
HORDEN & SCHIMMEL laten hiermee zien dat zij reflecteren op het afgelopen corona-jaar, waarin de rede streed met de waan van de dag en de tijd nu daar is om te vernieuwen en vooruit te kijken.

Galerie Schlessart
Vooert 18a, 1861 PE Bergen NH, van 3- 25 april.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00- 17:00 uur of op afspraak.
_31 6 489 784 42. info@schlessart.nl. www.schlessart.nl