Verstilde beweging

Beelden met lege hoofden staan los van elkaar opgesteld. Eén rukt zich los van een boom en krijgt takken als armen. Een ander staat op één been en steekt een arm en een vleugel de lucht in. Eén figuur loopt weg, maar de meeste figuren zijn in zichzelf gekeerd bezig met, ja wat?  Ze staan daar stil met de voeten naar binnen of buiten gedraaid met of zonder armen.

De beeldengroep verbeeldt de jongere van nu, de generatie Z, de generatie die zich geen leven meer zonder internet kan voorstellen, zij zijn de digital natives. Hun jeugd speelt zich af in een tijd van maatschappelijke onrust veroorzaakt door economische crisis, politieke conflicten en klimaatverandering. Met als hamvraag kunnen we de gevolgen van klimaatverandering wel aan? Spanningen die in de samenleving hoog op lopen. Toch komt deze nieuwe generatie er aan en willen zij met hun ideeën en nieuwe ethiek vorm gaan geven aan de wereld. ‘Verstilde Beweging’ wil laten zien dat iedere jongere denkt en worstelt met de toekomst, maar toch in gezamenlijkheid een eenheid vormt om te komen tot een leefbare wereld.

De beelden zijn in 2020 gemaakt van perkament met koperdraad.

Bekijk de publicatie via e-book: Verstilde Beweging
of download hem via PDF: Horden-Schimmel_Verstilde-Beweging.pdf