Uitwisseling Boterhal – De Ploegh

7 oktober t/m 4 november Coninckstraat 58 3811 WK Amersfoort Horden & Schimmel / groepstentoonstelling. Wij tonen 6 Art-Boxen.

De Boterhal, Hoorn, 28 oktober t/m 2 december 2018
Galerie De Ploegh, 7 oktober t/m 4 november 2018

Voor de 2e keer in de geschiedenis zal er een uitwisseling plaatsvinden tussen kunstenaarsvereniging De Ploegh te Amersfoort en De Boterhal in Hoorn. 15 kunstenaars van De Ploegh tonen hun werk in De Boterhal in Hoorn en omgekeerd laten 15 kunstenaars van De Boterhal hun kunstwerken zien in De Ploegh.
Op zondag 7 oktober, 15.00 uur, zal Annemarie Visser, voorzitter van De Boterhal de openingsceremonie verrichten in Amersfoort. Voorafgaand aan deze opening, van 13.00 – 14.00 uur, zal Erna Peerenboom een VTS rondleiding geven door de tentoonstelling. Voor meer informatie: www.deploegh.nl
Op zondag 26 oktober, 16.00 uur, is het de beurt aan Zsoka Bonta, secretaris van De Ploegh, om de vernissage te laten plaatsvinden in Hoorn.
Vanuit De Ploegh zijn afgevaardigd: Carolien Brusse, Michiel Deylius, Marie Louise Dooijes, Willie van der Duyn, Dineke Groenhof Blauw, Ron Jagers, Maarten van der Laag, Frits Nolte, Justyna Pennards Cysz, MarieLoes Reek, Joke Struyk, Ans Tellegen, Peter van Tilburg, Jos Verschaeren en Linda Verkaaik.

Deelnemende kunstenaars van De Boterhal:
Yvonne Alting, Harry Beemsterboer,Carolien Broersen, Vera van Heusden, Annelies Horden/Gerda Schimmel, Jos Kaarsemaker, Peter Koelemeijer, Jawek Kwakman, Floor Max, Mai Movrin, Bert Neelen, Erna Peerenboom, Bert Poot, Vicky Schot en Joke Zaal.

Visual Thinking Strategy
Visual Thinking Strategy is ontwikkeld in het MOMA New York. Het is dè nieuwe manier om samen naar kunst te kijken en er plezier aan te beleven. Het is een prachtig instrument om mensen, groot en klein, met kunst in aanraking te brengen. Elke kijker kan vertellen wat hij/zij ziet en waarom, zonder dat er een goed of fout is. Meningen kunnen naast elkaar bestaan. Mensen mogen kijken, formuleren, beargumenteren en luisteren naar elkaar.
Erna Peereboom is opgeleid om VTS-beschouwingen te begeleiden.