Wat Wast het Water

nhbnl_a422 oktober t/m 27 november 2016 – Boterhal Hoorn

VERVLOGEN LEVEN – Op ons netvlies hebben Horden & Schimmel het beeld van een groep paarden op een stukje grond, omringd door stijgend water. Wachtend op het naderende onheil. Nadenkend over de watersnoodramp komt dit beeld boven. Dieren die de verdrinkingsdood vrezen. Dit wordt verbeeld door 5 fragmenten in perkament; de herinnering aan een vervlogen leven.Horden & Schimmel: ”De fragiele omhulsels tonen de kwetsbaarheid op het scherpst van de snede. Door het materiaal te volgen, kwamen de Fragmenten 1-5 tot stand. Het leven tekent zich af op het perkament. Je ziet hoe de aderen hebben gelopen en de littekens. De huid lijkt doorschijnend. Daarnaast is perkament flexibel en tegelijkertijd heel sterk; eigenzinnig als het leven zelf”.

Annelies Horden & Gerda Schimmel werken sinds 2011 regelmatig samen.

2016_2_nhbnl_boterhal_fragmenten_1-5_detailjpg 2016_2_nhbnl_boterhal_fragmenten_1-5_